Bocap sijoittaa monetisoinnin teknologiajohtaja Qvikin kansainvälistämiseen

 

Bocap sijoittaa monetisoinnin teknologiajohtaja Qvikin kansainvälistämiseen

Bocap on tehnyt merkittävän kasvusijoituksen Qvik Oy:öön, joka on paitsi digitaalisten kuluttajapalveluiden kärkitoimija myös erityisesti maksamiseen ja kaupallistamiseen liittyvien ratkaisujen toteuttaja. Sijoituksen myötä yhtiö aikoo laajentua laajemmalle Pohjois-Eurooppaan ja kehittyä johtavaksi kaupallistamisen ja maksamisen teknologiayhtiöksi.

Qvik toimii tällä hetkellä Suomessa, Ruotsissa ja Iso-Britanniassa työllistäen yli 120 digitaalisten palveluiden ammattilaista. Yhtiön asiakaskuntaan lukeutuu mm. Electroluxin, Suunnon, Sanoman ja Terveystalon kaltaisia johtavia kuluttajabrändejä. Kuluvan tilikauden liikevaihto on noin 12 miljoonaa euroa, ja rahoituskierroksen myötä yhtiön kasvua on tarkoitus vauhdittaa merkittävästi.

Kuluttajakysynnän ja maksutapahtumien keskittyminen digitaalisiin kanaviin on nostanut digitaalisten palveluiden vaatimustasoa entisestään. Alalla on tarve kehittyä, ja tätä kehitystä Qvik ajaa tekemällä aktiivisesti yhteistyötä maailman johtavien teknologiatoimittajien ja maksupalveluntarjoajien kanssa.

“Qvik on löytänyt ajan hermolla olevan fokuksen kuluttajapalveluiden kaupallistamisesta ja maksamisesta, joiden kysynnän kasvua ajaa yhtiöiden halu tarjota kuluttajille entistä laadukkaampia digitaalisia palveluita. Tunnistimme Qvikin tiimistä kokemusta ja syväosaamista, jota alati kehittyvien teknologioiden aallonharjalla pysyminen vaatii. Vahvaan teknologiaosaamiseen yhdistetty kaupallinen näkemys kuluttajapalveluiden tulevaisuudesta on menestyksen edellytys. Yrittäjävetoinen ja henkilöstön vahvasti omistama Qvik on Bocapin sijoituksen myötä valmis ottamaan johtavan aseman maksamisen palveluiden kärkitoimijana Pohjois-Euroopassa!”, toteaa Bocapin partneri ja sijoitusjohtaja Vilma Torstila.

Qvikillä oli toimitusjohtaja Lari Tuomisen mukaan monta syytä lyöttäytyä yhteen juuri Bocapin kanssa: ”Olemme keskustelleet Bocapin kanssa pitkään ja huomanneet, että heidän tiiminsä on aikaansaava ja kokenut. Bocapilla on hyvä ymmärrys teknologiasektorista sekä kansainvälisen kasvun rakentamisesta, ja ajatuksemme Qvikin kehityssuunnista ovat yhtenäiset.

Kansainvälistymisen kiihdyttäminen on Tuomisen mukaan Qvikille mielenkiintoinen kasvuvaihe. ”Liiketoimintamallin ja yrityskulttuurin monistaminen uusille markkinoille vaatii paljon panostusta ja resursseja, joita yhteistyö Bocapin kanssa tuo mukanaan.

Osapuolet ovat sopineet, ettei järjestelyn muita yksityiskohtia julkisteta.

Lisätietoja:

Bocap Private Equity Oy

Vilma Torstila, sijoitusjohtaja & osakas, puh. 040 547 4010, vilma@bocap.fi

Qvik Oy

Lari Tuominen, toimitusjohtaja & perustajaosakas, puh. 050 322 2669, lari.tuominen@qvik.fi

 
Iiro Auvinen