Bocap vauhdittaa Younite-AI:n kansainvälistä kasvua

 

Bocap vauhdittaa tekoälyyn ja laajennettuun todellisuuteen keskittyvän teknologiayritys Younite-AI:n kansainvälistä kasvua

Bocap on sijoittanut globaaliin, suomalaisomisteiseen ja yrittäjävetoiseen Younite-AI Oy:öön, joka on toiminut jo pitkään vaativien tekoälyyn (AI) ja laajennettuun todellisuuteen (XR) liittyvien teknologiaratkaisujen polttopisteessä. Yli 80 osaajaa työllistävä yhtiö toimii Helsingistä, Oulusta ja New Yorkista käsin palvellen laajasti sekä pk-yrityksiä että monikansallisia Fortune 500 -suuryrityksiä. Yhtiö on alan edelläkävijä, joka tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden nopeaan, turvalliseen ja vastuulliseen AI-loikkaan. Yhtiön kuluvan tilikauden liikevaihto tulee olemaan noin 12 miljoonaa euroa, ja saadun tuntuvan rahoituksen myötä jatkokasvua on tarkoitus vauhdittaa merkittävästi.

Bocapin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Julianna Borsos toivottaa yhtiön tiimin tervetulleeksi Bocapin teknologiapainotteiseen yhteisöön: ”Younite-AI on todellinen suomalaisen tekoälyosaamisen käyntikortti! Yhtiön perustajayrittäjät ovat sinnikkäästi keskittyneet alaan, joka onkin nyt kaiken keskiössä, panostaen asiakaslähtöisesti laatuun, osaamiseen ja jatkuvaan innovointiin jo ennen nykyistä hypeä. Kovan luokan kokemus ja ripaus nöyryyttä luovat erinomaiset lähtökohdat kovaan jatkokasvuun. Suomen talous tarvitsee tällaisia aallonharjalla toimivia yrittäjiä ja yhtiöitä, joista tulevaisuuden kansakunnan menestys rakentuu.

Afa Heikkinen, Younite-AI:n toimitusjohtaja ja yksi perustajista, on tyytyväinen Bocapin mukaantuloon: ”Olemme todella innostuneita Bocapin kaltaisen teknologian syväosaajan ja innovaatio-orientoituneen strategisen kumppanin saamisesta rinnallemme. Tämä sijoitus tulee kiihdyttämään kasvuamme erityisesti USA:ssa, jossa meillä on kunnianhimoisia kasvutavoitteita.”

Bocapin sijoitusjohtaja ja osakas Vilma Torstila on innoissaan tulevasta yhteistyöstä: ”Younite-AI tarjoaa meille kaikille vallankumouksellisen syväsukelluksen tekoälyyn ja laajennettuun todellisuuteen – uskomme yhtiön kykyyn auttaa asiakkaitaan muuttamaan kokonaisia toimialoja innovatiivisilla teknologiaratkaisuillaan.

Lisätietoja:

Bocap Private Equity Oy

Julianna Borsos, hpj & perustajaosakas, puh. 050 386 3530, julianna@bocap.fi

Younite-AI Oy

Afa Heikkinen, toimitusjohtaja & perustajaosakas, puh. 050 560 9640, afa@younite-ai.com

 
Iiro Auvinen