Specim, Spectral Imaging Oy

Specim on oululainen hyperspektraaliteknologian maailmanluokan edelläkävijä. Yhtiö kehittää ja valmistaa hyperspektraalikameroita ja kuvantamisratkaisuja, jotka ovat laajalti käytössä muun muassa vaativissa teollisissa ja tieteellisissä sovelluksissa. Merkittävimmät teollisuuden sovellusalueet ovat kierrätysteollisuus, elintarviketeollisuus sekä lääketieteen sovellukset, joissa Specimin kuvantava hyperspektriteknologia tarjoaa ainutlaatuisen ratkaisun lajitteluun ja laadunvarmistukseen. Specimin tuotteet ovat laajalti käytössä näiden lisäksi geologian ja kaukokartoituksen sovelluksissa ympäri maailmaa.  

Yhtiön liikevaihto vuonna 2018 oli noin 12 miljoonaa euroa ja jopa yli 95% myynnistä oli vientiä. Bocap sijoitti Specimiin elokuussa 2017.

 

Huipputeknologiaa Oulusta maailmalle

Specim on tuonut ensimmäisenä maailmassa markkinoille mobiilin hyperspektrikameran, joka mahdollistaa materiaalinäytteiden analysoinnin sekunneissa missä tahansa. Mobiilia hyperspektrikameraa voidaan käyttää lukuisissa sovelluksissa kuten lääketieteessä, maataloudessa, kasvillisuustutkimuksissa ja taideväärennösten tunnistamisessa.

Specim toimii myös yhteistyössä useiden eri teollisuusalojen laitevalmistajien kanssa, jotka integroivat yhtiön kameraratkaisuja omiin laitteisiinsa, ja tuovat täten spektraalikuvantamisen hyödyt nopeasti monille markkinasegmenteille.  

http://www.specim.fi/

Kuva: Courtesy of SeaVision

Tapio_Kallonen_1x1.jpg

Tapio Kallonen

Toimitusjohtaja