Bocapin salkkuyhtiö Eficode laajenee ryminällä Müncheniin

 
chrome_2018-12-14_15-11-18.png
 
 

Suomalainen teknologia- ja designyritys Eficode laajenee Saksaan. Müncheniin avattu toimisto palvelee Saksan lisäksi Sveitsiä ja Itävaltaa eli koko saksankielistä Eurooppaa. Saksan markkinan avaus on jatkoa yhtiön kansainvälistymisstrategialle, jolla johtavaa pohjoismaista DevOps-osaamista viedään globaaleille markkinoille. Syksyllä 2018 Eficode ilmoitti Hollannin toimiston avaamisesta, ja entuudestaan yrityksellä on toimistot Suomen lisäksi Ruotsissa ja Tanskassa.

Eficode julkisti Saksaan laajenemisen perjantaina 14. joulukuuta Helsingissä DEVOPS 2018 tilaisuuden yhteydessä, joka on yksi Euroopan suurimmista DevOps-tapahtumista. Eficode on edelläkävijä DevOps-menetelmien ja mallien hyödyntämisessä. Yritys on jo aiemmin auttanut menestyksekkäästi asiakkaitaan Suomessa ja Pohjois-Euroopassa ohjelmistotuotannon murroksessa, jossa ohjelmistokehitys automatisoituu ja muuttuu entistä älykkäämmäksi.  

Saksan toimiston avaus on käynnistynyt menestyksekkäästi ja vauhdilla. Ensimmäisen asiakkuuden yhtiö voitti syksyllä merkittävän kansainvälisen finanssikonsernin kmyötä. Eficoden DevOps-osaaminen tukee asiakkaitaan digitaalisessa uudistumisessa, jossa korkean automaatioasteen kautta tehostetaan palvelukehitystä. Saksalaisten asiakkaiden palaute on ollut erittäin positiivista ja yhtiön tarjoamalle palvelulle on selkeästi kysyntää. DevOps-palveluliiketoiminnan lisäksi Eficode tarjoaa Keski-Euroopan markkinoille myös DevOps-tuoteliiketoimintaansa kuuluvan tekoälypohjaisen ja edistyksellisen ohjelmistotuotantoalustan Eficode Rootin.

"Suomalainen digitalouden osaaminen on Saksassa kovatasoista ja arvostettua. Olemme Suomessa edenneet digitaalisen transformaation osalta hyvin nopeasti, mutta täällä tilanne ja muutosnopeus vaihtelevat hyvin paljon. Saksankielisillä markkinoilla näemme potentiaalia jopa kovemmalle kasvulle. Olemme aiemmissa projekteissamme Pohjois-Euroopassa päässeet toteuttamaan ketteriä ohjelmistokehityskäytäntöjä ja sitä kautta kyenneet luomaan tehokkuutta asiakkaidemme arkeen. Keski-Eurooppalaisille asiakkaille digitalouden murros on yhtälailla realiteetti kuin asiakkaillemme Pohjolassa, ja me pystymme auttamaan transformaatiostrategioiden ja niiden toteuttamisen välimatkan umpeen kuromisessa. Eficoden kilpailuvaltti pohjautuu meidän raudanlujaan tekniseen substanssiosaamiseen sekä sadoista toteutuneista digihankkeista saatuun kokemukseen", kertoo Saksan maajohtaja Petteri Ahonen.

"Erityisesti autoteollisuus, telekommunikaatioala ja finanssisektori ovat saksankielisillä markkinoilla merkittäviä ja isoja teollisuusalueita, joilla digitaalinen transformaatio on yksi keskeisimmistä menestymisen ja kilpailukyvyn tekijöistä Esimerkiksi autoteollisuuden parissa työskentelee Saksassa noin 820 000 ihmistä. Teollisuuden koko on valtava ja alihankintaketjut mittavia ja erittäin kansainvälisiä. Autoissa ja ylipäänsä kaikissa liikkuvissa ajoneuvoissa on enemmän ja enemmän ohjelmistopohjaisia ratkaisuja joka pakottaa uudistamaan tuotekehityksen prosesseja ja siellä hyödynnettäviä menetelmiä. Ohjelmistojen osuus esim autoissa kasvaa nopeasti, samalla kokonaisuuden hallittavuus muuttuu haasteellisemmaksi. Eficoden kannalta tämä luo meille ja kaikille alan toimijoille erittäin mielenkiintoisen markkinan”, jatkaa Eficoden DevOps-liiketoiminnasta vastaava Heikki Hämäläinen.

 
Elmo Eklund